محل تبلیغات شما

نانوکریستال ها

اگر تاكنون در ترافیك در مجاورت اگزوز و یا دود اتوبوس و یا یك كامیون قرارگرفته باشید حتما اكسید نیتروژن را استشمام كرده اید. موتورهای دیزلی (گازوئیلسوز) از جمله مهمترین منابع آلوده كننده هوا با اكسیدهای نیتروژن می باشند. محققاندر دانشگاه ملی اوك ریج موفق به ساخت نانوكریستالی شده اند كه ما را در داشتنهوایی پاك تر كمك می كنند. نانوكریستال درست مانند یك كاتالیزور عمل می كند،هنگامی كه دی اكسید كربن هوا بر روی این نانوكریستال كه دارای كادمیوم، سیلینیوم وایدیوم است می نشیند، یك الكترون به دی اكسید كربن می دهد تا در مجاورت سایر اجزایدود واكنش نشان دهد و بی ضرر شود. اگر فیلترهای متشكل از این نانوكریستال ها رابتوان با قیمت مناسب تری ساخت و آنها را در دودكش ها نصب كرد می توان تا حد زیادیاز انتشار و خروج دی اكسید كربن در هوا جلوگیری كرد. ذره معلق مضرر دیگری كهدانشمندان امیدوارند تا با استفاده از نانوكریستال بتوانند آنرا خنثی و یا از بینببرند، بخار جیوه است. تجهیزاتی كه با زغال سنگ كار می كنند از مهمترین عواملتولید بخار جیوه و انتشار آن در هوا هستند. یك روش جلوگیری از انتشار جیوه،استفاده از نانوكریستال های اكسید تیتانیوم است كه بخار جیوه را می توانند بهاكسید جیوه جامد تبدیل نمایند [1].

 

نتیجه گیری و پیشنهادات

نانو تکنولوژیرویکردی جدید در تمام رشته هاست. در زمینهمحیط زیست، علوم و مهندسی نانو، می تواند تأثیر قابل ملاحظه ای، در درک مولکولی فرآیندهای مقیاس نانو که در طبیعت رخ می دهد، در ایجادو درمان مسائل زیست محیطیاز طریع کنترل انتشار آلاینده ها، در توسعه فن آوری سبز جدیدکه محصولات جانبی ناخواسته کمتری دارند و یا در جریانات و مناطق حاوی فاضلاب ، داشته باشد. لازم به ذکر است، نانو تکنولوژیتوان حذف آلودگی های کوچکاز منابع آبی (کمتر از ۲۰۰ نانومتر) و هوا (زیر ۲۰ نانومتر) و اندازه گیری و تخفیف مداوم آلودگی در مناطق بزرگتر را دارد. نانوتکنولوژیدارای کاربرد بسیار زیادی در عرصه حفاظت از محیط زیستو کاهش آلودگی های زیست محیطی می باشد و کشور ما نیز در بخش حفاظت از محیط زیست قطعاً نیاز دارد، با برنامه ریزی بلندمدت، خود را با روندرو به رشد و اجتناب ناپذیردنیا همراه سازد. به این منظور موارد زیر پیشنهاد می گردد:

·        لحاظنمودن نانو تکنولوژی به عنوان یکی از محورهای اولویت دار دربرنامه دولت و سازمان حفاظت از محیط زیست.

·        تدوینبرنامه ای برای موفقیت در عرصه نانو تکنولوژی از سوی سازمانحفاظت از محیط زیست.

·        استفادهاز توانائی تحقیقاتی مراکز علمی و دانشگاهی، مراکز پژوهشیو آموزش محققان و دانش پژوهان

·        راهاندازی واحدهای تحقیق و توسعه نانو تکنولوژی در سازمان حفاظتمحیط زیست و کلیه ادارات کل حفاظت از محیط زیست استان ها.

 

منابع

[1]- ترکیان، آ. و ک. نعمت. 1386. مهندسیکنترل آلودگی هوا. انتشارات مهر.

[2]- قاسمعلی، ه. 1387. ذخیره سازی هیدروژن در نانو لوله های كربنی.اولین همایش منطقه ای فناوری های نوین زیستی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان.

 [3]- همایونی، ر. 1385. تهیه ریز لایه های كیتوسانی جهت تصفیه آلاینده‌ هایزیست محیطی، اولین كنفرانس فناوری نانو در محیط زیست، دانشگاه صنعتی اصفهان.

[4]- Borani, G. 2007. EnvironmentalProtection Using Nano photo catalyst Technology., Internationalfiber Conference, Korea, pp.91-92. 

[5]- Chawla, H. S. 2008. Introduction to Nono technology. Science publisherINC.

[6]- Jefri, S.2009.Stability in Nano Fluids. InternationalConference on Micro and Nano Technologies, ICMNT06. Algeria.

پوشش ضد خوردگی پلی یوریا(2)

پوشش ضد خوردگی پلی یوریا(1)

پوشش‌های محافظتی رزینی مسلح شده با الیاف (FRP)

نانو ,زیست ,محیط ,های ,هوا ,كه ,محیط زیست ,نانو تکنولوژی ,از محیط ,حفاظت از ,و یا

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Edith's notes monjii313 اللهم عجل لولیک الفرج بحق زینب کبری سلام الله علیها tefewacoss خرید لایک فیس بوک تضمینی Beryl's life مشارکت در ساخت تناسب اندام realsvicapar aroladab